Jak probíhá zapůjčení elektrokola

29.4.2020

Chcete si zapůjčit elektrokolo a zajímá vás, jak bude celý proces probíhat? Připravili jsme pro vás článek, ve kterém vám popíšeme, jak vypůjčení probíhá u nás.

Výběr elektrokola

Před vlastním půjčením se musíte rozhodnout jaký typ elektrokola pro vás bude nejlepší. Nabízíme dva typy: HAIBIKE SDURO HardSeven 6.0, dále celoodpružené od firmy FOCUS THRON² 6.8 a KTM Macina Action 292. Elektrokolo značky HAIBIKE je vhodné pro pořádné výlety do terénu, jedná se o parádně vybavené horské kolo. Má kratší délku rámu což ocení především dámy, a také všichni, kdo preferují vzpřímenější posed.

Elektrokolo typu Focus THRON² 6.8 je určen do terénu. Celoodpružený rám se pozitivně projeví v náročném terénu plných překážek. Obrovskou výhodou bude pro sváteční jezdce, kterým zpříjemní posed zejména při delších vyjížďkách.

Elektrolo typu KTM zase využijete nejlépe sportovně naladění klienti. Rám je oproti Haibike o něco delší, tedy posed na tomto kole je sportovnější.

Elektrokola vhodná k zapůjčení

Výběr výpůjčního místa

Vybrané elektrokolo si budete moci vyzvednout na jednom z 5 míst v ČR. Jedná se o následující města: Liberec, Praha, Modřice u Brna, Hradec Králové, České Budějovice. 

Naše sídlo je v Liberci a do ostatních půjčovných míst elektrokola dopravujeme a tato služba je zdarma, pokud si kolo půjčíte na víkend nebo alespoň na 3 dny. Při kratším pronájmu si účtujeme 500 Kč dopravné za každé kolo (mimo Liberec). Při půjčení elektrokol v těchto městech je potřeba se předem domluvit.

V případě zapůjčení KTM kola prosím počítejte, že je potřeba jej objednat minimálně 14 dní dopředu.

Rezervační formulář

Pokud již víte, které elektrokolo zvolíte, čeká vás jeho objednání. To probíhá pomocí klasického formuláře, ve kterém vyplníte své údaje a požadovanou dobu zapůjčení. Zadáte kolik kol, a jaké typy, si přejete pronajmout. Nezapomeňte si také vybrat své preferované výpůjční místo.

Potvrzení rezervace

Ve chvíli, kdy váš požadavek zpracujeme a vše přichystáme, zasíláme vám potvrzení, že rezervace byla přijata, zpracována a bude připravena podle vašich požadavků.

Vyzvednutí elektrokola

Konečně se blíží váš naplánovaný cyklovýlet. Vaše elektrické kolo je připraveno, stačí si ho vyzvednout na domluveném místě. Jediné, co potřebujete, je mít s sebou jsou požadované dokumenty – doklad totožnosti plus ještě jeden, například řidičský průkaz.

Náš zaměstnanec vám vysvětlí vše potřebné, ukáže, co a jak se na kole ovládá, jak nabít baterii a předá vám příslušenství. Zejména u kola Haibike je nutné si nechat vysvětlit sundání předního kola. Náboj je vysoce sofistikovaně řešený, nicméně ne každého napadne systém vyndání osičky.

Při pronájmu elektrokola počítejte s podepsáním smlouvy o nájmu a předávacího protokolu ke každému elektrokolu. Dále je potřeba akceptovat půjčovní řád, na kterém je nutný podpis nájemce a složit zálohu (kauci) ve výši 8 000,- Kč za každé jedno elektrokolo.

Jakmile vyřídíme tyto formality, můžete vyrazit na cestu.

Vrácení elektrokola

Elektrokolo můžete vrátit na libovolnou pobočku po domluvě zcela zdarma. Náš pracovník s vámi podepíše předávací protokol. V případě, že kolo navrátíte v původním stavu (tedy omyté, zbavené prachu a špíny). Pokud budete v situaci, že nemáte možnost kolo umýt, může po vás přebírající pracovník požadovat 100,- Kč za očištění kola.

Dále již nejsou potřeba žádné další formality a my se budeme těšit na případnou další návštěvu.

Doplňující otázky

Nenašli jste v našem článku odpověď na jakýkoliv další dotaz, který se týká zapůjčení elektrokola? Neváhejte se na nás obrátit, vše rádi vysvětlíme. Případně si pročtěte půjčovní řád.

Nyní už je jen na vás, jestli si elektrokolo někdy koupíte, nebo opět využijete naše služby, až vás přepadne touha po zdravé, rychlé, dlouhé jízdě krajinou, bez přílišné námahy. Těšíme se na viděnou.