Porovnání značek jednotlivých výrobců elektrokol

6.10.2020

Svět elektrokol se neustále rozšiřuje a výběr toho správného stroje se tak komplikuje. Vybrali jsme pro vás několik značek, které považujeme za lídry na trhu, vzájemně jsme je mezi sebou srovnali.

Haibike

Haibike je zavedený německý výrobce a motory používané v Haibike patří k těm nejvýkonnějším na trhu. Jejich silné baterie umožňují extra dlouhý dojezd. Tato elektrokola jsou známá svou kvalitou, což se odráží i v ceně. Je proto potřeba počítat se střední až vyšší pořizovací cenou.

KTM

Ekola KTM patří k tomu nejlepšímu, co trh v současné době nabízí. Komponenty jsou vyvážené a kola celkově vyladěná. Navíc nabízí příznivý poměr kvality a výkonu. Jestli si chcete elektrokolo KTM vyzkoušet, můžete si ho u nás půjčit třeba na víkend.

Leader Fox

Značka Leader Fox je česká firma, která nabízí elektrokola v různých třídách. Má několik dostupnějších typů i několik velmi technických vyspělých.

Apache

Firma Apache se většinou zaměřuje na levnější typy elektrokol. V její nabídce tak najdete spíše ekola vhodná do města, na cestu do práce či nákup.

Author

Značka Author se dříve řadila mezi vyhledávanější značky klasických kol a nyní se také začala zaměřovat na elektrokola. Svoji profesionalitu si snaží udržet a většina jejích kol se řadí mezi ta dražší.

Merida

Značka Merida si zakládá na tom, že většinu komponentů si vyrábí sama. Tím pádem si i stojí za vlastní kvalitou a výrobky. Její kola mají často elegantnější design a je na ně spolehnutí.

Výběr elektrokola bychom vám doporučovali u kamenného prodejce. Můžete si u něj pohodlně vyzkoušet, které kolo vám sedí a domluvíte se, kolik jste ochotni investovat.

V případě, že nevíte, jaké kolo si vybrat, zkuste si jej nejprve půjčit. Vyzkoušíte tak pohodlí, které jízda na elektrokole přináší a rozhodnete se, jestli si jej chcete pořídit.