Blog

Pravidelně pro vás připravujeme zajímavé články ze světa elektrokol. Pojďte zjistit více...

 
20

Porovnání značek jednotlivých výrobců elektrokol

6.10.2020

Svět elektrokol se neustále rozšiřuje a výběr toho správného stroje se tak komplikuje. Vybrali jsme pro vás několik značek, které považujeme za lídry na trhu, vzájemně jsme je mezi sebou srovnali.

19

Jak správně vybrat dámské, pánské a dětské elektrokolo

24.8.2020

Léto přímo láká k projížďkám na kole. Pokud chcete vyrazit na nějaký delší výlet a ideálně pohodlněji než obvykle, pak možná zvažujete pořízení elektrokola. A ideálně pro celou rodinu. Pak si společně budete moci vychutnávat krásy Česka. Připravili jsme pro vás všeobecný návod, díky kterému snadno vyberete to správné elektrokolo, ať už hledáte pro muže, ženy či děti.

18

Elektrokola pro seniory

17.8.2020

Jezdili vaši rodiče či prarodiče rádi na kole, ale teď už je to pro ně příliš na namáhavé? Rádi by si zase vyjeli do přírody nebo třeba do města? Pokud jim tuto možnost chcete dopřát, pak zvažte koupi elektrokola pro seniory. S tímto kolem se dokonce mohou účastnit i vašich rodinných výletů. Elektrokola pro seniory přináší možnost se opět zapojit do sportovní aktivity a vrátit jim radost z pohybu.

17

Rozdíl mezi městským a horským elektrokolem

29.6.2020

Setkali jste se už s pojmem městské a horské elektrokolo? Nebo jste si doposud mysleli, že elektrokola jsou všechna stejná, protože jejich motor vám pomáhá šlapat v jakémkoliv terénu? Připravili jsme přehled rozdílů mezi oběma typy. Zjistíte tak, proč je důležité si rozdílů všímat, a že nejen motor dělá ekolo.

16

Tipy na výlety na elektrokole

5.6.2020

Slunečné počasí, prodloužené víkendy a uvolněná opatření lákají cyklisty do sedel. Chcete vyrazit na výlet, ale všude v okolí jste již byli? Přináší vám několik tipů na výlety po celé České republice. Nasedněte na svůj (nebo půjčený) stroj a vyrazte poznávat kouty naší krásné republiky.

15

Jak probíhá zapůjčení elektrokola

29.4.2020

Chcete si zapůjčit elektrokolo a zajímá vás, jak bude celý proces probíhat? Připravili jsme pro vás článek, ve kterém vám popíšeme, jak vypůjčení probíhá u nás.

14

Je výhodnější si elektrokolo půjčit nebo zakoupit?

17.4.2020

Přemýšlíte nad koupí elektrokola a plánujete ho aktivně využívat? Nebo jste jen sezónní jezdci, ale rádi byste zkusili něco nového? Nebo spíše zvažujete, že se na elektrickém kole alespoň jednou projedete, abyste věděli, v čem je jiné než běžný bicykl? Ať už spadáte do kterékoliv skupiny, připravili jsme pro vás přehled pro a proti koupě i zapůjčení elektrokola.

13

Jak připravit elektrokolo po zimě

26.3.2020

Letošní zima byla na většině naší republiky vcelku mírná a ve vzduchu je již cítit přicházející jaro. S rostoucími teplotami a veselejším počasím přichází čas, kdy opět vyrazíme na projížďku.

11

Jaké jsou výhody elektrokol

5.3.2020

Elektrokola jsou stále více populární. Nejedná se přitom jen o módní výstřelek poslední doby. Elektrokola přinášejí radost z pohybu na čerstvém vzduchu i těm, co už sami sil moc nemají, případně lidem, kteří by chtěli jezdit na větší vzdálenosti, ale nemají čas na potřebný trénink, a tudíž i výdrž. 

10

Ekologie a životní prostředí, elektrokola a další dopravní prostředky

30.1.2020

Ekologie a zájem o životní prostředí je pro mnohé lidi jedním z hlavních argumentů při výběru dopravního prostředku. Objevují se tak i dotazy, zda jsou ekologická elektrokola. Na toto téma sice nebyly prozatím zpracovány konkrétní studie, které by například srovnaly kola, elektrokola, motorky, automobily, elektromobily, auta na zemní plyn. 

12